Home » KONINGSDAG GAAT NIET DOOR

VIERING KONINGSDAG 2020 IN RHENEN GAAT NIET DOOR.

In de afgelopen maanden is door het bestuur van de Stichting Oranjedag Rhenen (SOR), diverse horecabedrijven en ambtenaren van de gemeente Rhenen weer veel tijd en energie gestoken om de viering van de verjaardag van onze Koning voor te bereiden. Dat de viering weer een gezellige feestdag had moeten worden voor jong en oud zal dan ook niemand verbazen.

Maar het zal voor iedereen ook duidelijk zijn dat de huidige ontwikkeling in de wereld en de grote gezondheidsrisico’s die het Coronavirus met zich meebrengt, onze overheid en haar specialisten niets anders kunnen besluiten dan alle evenementen te verbieden. De Burgemeester van de gemeente Rhenen en het bestuur van de SOR onderschrijven deze maatregel waardoor ook de viering van KONINGSDAG 2020 niet door zal gaan.

Wij begrijpen dat dit een teleurstellende boodschap is voor een ieder die wel zin had in een gezellig feestje en zeker ook voor de diverse lokale en ambulante ondernemers die hun voorbereiding hadden getroffen om deel te nemen aan de gezellige markt. Maar ook de attractiehouders, leveranciers van de attracties en horecaondernemers die in het kader van de muzikale sfeer diverse artiesten hadden gecontracteerd. En omdat Koningsdag behalve een gezellige dag voor iedereen, voor ondernemers ook vaak een leuke financiële dag is, hadden wij het heel fijn gevonden als deze viering, mede gelet op de door de overheid genomen maatregelen van de afgelopen weken, wel door had kunnen gaan. Maar helaas het mag niet zo zijn.

Koningsdag is Koningsdag en leent zich in onze beleving niet voor het verplaatsen naar een andere dag als er weer sprake is van een rustige tijd. Wij hebben als bestuur van de SOR er dan ook voor gekozen dat wij ons gaan inzetten voor de viering van Koningsdag 2021.

Alle reeds ingeschreven ondernemers, bedrijven, sponsoren e.d. zullen de komende tijd, door ons worden benaderd m.b.t. de afhandeling van Koningsdag 2020.

Het bestuur van de SOR wenst iedereen alle gezondheid en geluk om deze crisis te doorstaan.

Willem-Jan Hendriksen, Mariska van den Broek, Erik Helmers, Roy en Marieke Weghorst, Lambrecht van den Broek