CROWDFUNDING 2022

Beste allemaal.

Koningsdag 2021 ligt alweer een aantal maanden achter ons. De organisatoren van deze feestdag, de leden van de Stichting Oranjedag Rhenen (SOR),  kijken terug op een tumultueuze voorbereiding en een bijzondere Koningsdag. Een Koningsdag die de geschiedenisboeken in gaat als een 24 uur durende online viering. Live gestreamd vanuit het huis van de Gemeente, met heel veel activiteiten, muziek, spellen, interviews en gekkigheden. Heel bijzonder om een feest te organiseren en te vieren in een samenleving met beperkingen en gestuurd door de vele bijzondere maatregelen.  Maar in 2022 toch graag weer anders, laten we zeggen, weer “ouderwets” gezellig.

In augustus is het bestuur van de SOR alweer begonnen met de toekomst en wordt vooruit gekeken naar de viering van Koningsdag 2022 in Rhenen. Een viering zoals  iedereen het herkent, verwacht en zij veelvuldig horen, ook wenst. Gezellige marktkramen, gevuld met leuke aanbiedingen van Rhenense winkeliers en marktondernemers, een kinderdorp met “vette” attracties , kindermarkt,  muziek, sfeervolle (lokale) artiesten een gezellig glas een lekker (vette) hap en nog veel meer. Kortom een sfeer waar je bij wilt zijn en waarin jij de verjaardag van onze Koning wil vieren.

Maar om KONINGSDAG 2022 goed te kunnen organiseren en met elkaar te kunnen vieren hebben wij elkaar nodig. De geschatte kosten voor de organisatie van Koningsdag zijn, zonder onvoorziene tegenvallers ca. € 25.000,- De SOR heeft geen eigen vermogen en kan dit gezellige evenement voor de inwoners van Rhenen, de ondernemers en de vele bezoekers van onze gezellige stad, alleen organiseren als er financiële dekking is. Financiële dekking wat moet komen uit advertenties, verhuur van marktkramen aan (lokale) ondernemers en particulieren, verkoop van kaartjes voor toegang tot de attracties (kinderdorp), uit het bieden van een mogelijkheid tot parkeren van de auto in directe omgeving van het evenement en zeer belangrijk SPONSORING.

Ondernemers die de viering van Koningsdag een warm hart toedragen, die hun naam daar aan willen verbinden, die willen kunnen zeggen dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de viering van Koningsdag 2022 worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met het bestuur van de SOR via info@oranjedagrhenen.nl of 0620495793.  Maar de viering is van en voor ons allemaal, dus is het feest enorm geholpen als alle  inwoners van de stad Rhenen, ca 15.525 burgers, één EURO per person gaan doneren. Meer mag natuurlijk altijd, maar met een kleine donatie kan je al zeggen dat je mede verantwoordelijk bent voor de organisatie van dit zeer gezellige feest.

Niet onbelangrijk om te weten, mocht Koningsdag 2022 om Corona gerelateerde maatregelen weer niet door kunnen gaan, zal je donatie worden bewaard tot Koningsdag 2023.

Schrijf bij je donatie een pakkend woord of korte tekst. De meeste originele wint een leuke prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.